Renovera sovrummet för att sova bättre

Utöver goda sömnrutiner kan det vara klokt att se om det finns behov av att renovera om för att sova bättre. När du ser på smarta renoveringstips inser du att det inte alltid handlar om att riva ut väggar och göra avancerade saker för att få en trevligare inomhusmiljö. Det är klart att en akustisk dörr kan få dig att sova bättre då du slipper oljud från andra rum. Men det finns också enklare och billigare uppgraderingar som du kan testa.

Färgen på väggen kan påverka din sömn

Idag finns det gott om studier som visar hur färger stimulerar oss. Det här ska du tänka på. Vilken färg har du på väggen i sovrummet? Om du målar om till en lugn färg som grått eller beige kan det faktiskt verka lugnande på dig.

Du kan därmed uppleva att det blir enklare att somna in och att fortsätta sova. Det här är en enkel typ av renovering som du antagligen klarar själv. Även om du väljer att anlita en målare kan det vara det väl värt med tanke på den skillnad du kan få.

Byta fönster och dörrar

Om vi tänker oss lite dyrare renovering bör du beakta att byta fönster och dörrar. Det är faktiskt lättare än man kan tro att byta fönster och dörrar. Se till att ha rätt verktyg och en riktigt bra fogpistol för att få till tätningen.

Fönster och dörrar kan släppa in en massa ljud. Om du har barn och behöver sova en stund på eftermiddagen kan det bli svårt då de leker i rummet intill.

På natten är det också svårt att sova om det ständigt kommer in ljud från utsidan av huset. Det här går att lösa med ljudisolerande dörrar och fönster. De är som sagt inte billiga men vad är du inte villig att göra för att äntligen få sova ordentligt?

Tänk också på att bättre dörrar och fönster eliminerar drag. Det gör att du får en mysigare miljö i rummet. På så vis kan det vara så att du slipper vakna i onödan. För många är det just störande moment som får dem att vakna mitt i natten som gör att de sedan inte kan somna om och natten blir sömnlös.